ЛЎҲЛИКЎЛНИНГ ҚУРИЛИШИ ТАРИХИ - Raximov Asror Eshonqulovich (Innovate Conferences, 2025)
Совет ҳукумати томонидан ХХ асрнинг 50–60-йилларида Қашқадарё ҳавзасида бунёд этилган ирригация иншоотларидан бири Лўҳликўл (Қамаши сув омбори) ва Чимқўрғон сув омборларининг қурилиш тарихи ҳақида сўз боради.
Keywords: Қамаши, Чимқўрғон, сув, чўл, лойиҳа, канал, сув омбори, ирригация.