CHIZMA SHRIFTLARINI BAJARISHGA QO’YILGAN ASOSIY TALABLAR - Bazarova Feruza G’ayrat qizi (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada chizma shriftlarining qisqacha rivojlanish tarixi, harflarning paydo bo’lishi va uning rivojlanish bosqichlari, shu bilan birgalikda chizmachilik fanida qo’llaniladigan shrift turlari va ularning qo‘llanilish jarayonlari haqida ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: Chizma shriftlari, paleografiya, Piktografik yozuvlar, Ideografik yozuvlar, Bo‘g‘inli xat, Tovushni ifodalovchi harflar, iyerogliflar, harf, raqam, standart chizma shriftlari.