RAQAMLI O‘YINLAR VA MENTAL ARIFMETIKA YORDAMIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MATEMATIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH - Ubaydullayeva Fotima Xabidullo qizi (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada raqamli o‘yinlar va mental arifmetika usullarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida matematik tafakkurni rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Mental arifmetika orqali o‘quvchilarning aqliy hisoblash, tez fikrlash va mantiqiy tafakkur ko‘nikmalari shakllantiriladi. Raqamli o‘yinlar esa o‘quvchilarda o‘rganishga bo‘lgan motivatsiyani oshiradi, ta‘lim jarayonini interaktiv va samarali tashkil etadi. Maqolada ushby metodlarning integratsiyasi, didaktik afzalliklari va amaliy tavsiyalar yoritilgan.
Keywords: Mental arifmetika, raqamli o‘yinlar, matematik tafakkur, interaktiv o‘yinlar, ta‘lim texnologiyalari.