DEVELOPMENT OF THE HEALTH CARE SYSTEM IN KASHKADARYA IN THE YEARS OF INDEPENDENCE - Aydinoy Ochilova; Niyozova Sitora (Journal Park Publishing, 2023)
Sog’liqni saqlash sohasini isloh qilish davlat siyosatining eng muhim yo’nalishlaridan biridir. Bugungi kunda Sog’liqni saqlash sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar o’z o’rnida tibbiy kadrlar tizimida ham jiddiy o’zgarishlarga asos bo’lmoqda. Bugungi kunga kelib nafaqat markazlarda balki, tuman va qishloqlarda ham tibbiyot sohasiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu esa xalqimizga sifatli tibbiy xizmat ko’rsatishni yanada rivojlantirishga asos bo’lmoqda.
Keywords: Sog’liqni saqlash, tibbiyot, tibbiy ta’lim, Pandemiya, farmatsevtika, farmatsevtika, dori – darmon, yuqumli kasalliklar.