EKOBIOLOGIK TIZIMLARNI ZARARLI GASTROPOD TURLARINING TA’SIRIDAN MUHOFAZA QILISH - Sh. K. Abdulazizova; G. E. Rashidova (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada ekobiologik tizimlarni zararli shilliqqurtlardan himoya qilishning ekologik va biologik usullari yoritilgan.Tadqiqotda tabiiy, mexanik va tajribaviy usullar asosida populyatsiyani boshqarishning samarali yo‘llari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: shilliqqurtlar, zararli turlar, ekologik muhofaza, populyatsiya nazorati.