Raqamli Iqtisodiyot - Ostonaqulov Dilshod Ismatilla o‘g‘li (Open Academia, 2023)
Bugungi kunda aksariyat rivojlangan mamlakatlarda raqamli iqtisodiyotni yaratish va uni yanada rivojlantirish paradigmalari sezilarli darajada farqlanadi. Jahon iqtisodiyotida raqamli iqtisodiy tizim iqtisodiyotning ajralmas qismi sifatida mamlakat tomonidan muntazam ravishda qo‘llab-quvvatlanadi. O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyot yalpi ichki mahsulotda innovatsiyalar ulushini oshirish, raqobatbardosh sifatli mahsulotlar ishlab chiqarish va davlat xizmatlari sifatini oshirishning muhim omili hisoblanadi. Demak, xorijiy davlatlar iqtisodiyotining turli tarmoqlarida raqamli tizimlarni joriy etishni o‘rganish O‘zbekiston iqtisodiyotida dolzarb hisoblanadi. Ushbu maqolada jahon iqtisodiyotida raqamlashtirish yuqori bo‘lgan mamlakatlarning raqamli iqtisodiyotdagi tendensiyalari keltirilgan.
Keywords: raqamli iqtisodiyot; raqamli tizim; innovatsiya