ZAIF ESHITUVCHI BOLALAR ESHITUV IDROKINI KORREKSION MASHG‘ULOTLARDA RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Teshaboyeva Feruza Raximovna; Nurova Shaxruza Davronbek qizi (The Conference Hub, 2026)
Ushbu maqolada zaif eshituvchi bolalar eshituv idrokini korreksion mashg‘ulotlarda rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari haqida fikr yuritilgan. Eshituv idrokini rivojlantirish nafaqat kommunikatsiya, balki o‘z-o‘zini anglash va o‘ziga bo‘lgan ishonchni oshirishda ham muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan. Maqolada Zaif eshituvchi bolalar bilan olib boriladigan korreksion-pedagogik mashg‘ulotlarda pedagoglarning asosiy vazifasi ko‘rsatilib, bolalarni eshituv idrokini rivojlantirishda yordamchi texnologiyalar va interaktiv o‘quv tizimlaridan foydalanish masalalari yoritilgan.
Keywords: zaif eshituvchi bolalar, eshituv idrokini rivojlantirish, korreksion-pedagogik ishlar, eshitish nuqsonlari, ta’lim jarayoni, ijtimoiy integratsiya, kognitiv treninglar, innovatsion texnologiyalar, interfaol metodlar.