BOʻLAJAK BOSHLANGʻICH TAʼLIM OʻQTUVCHILARINING ADABIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA BOLALAR ADABIYOTINING AHAMIYATI - Islomova Xafiza Azamatovna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqola boshlang'ich sinf o'qituvchilarining adabiy qobiliyatlarini shakllantirishda bolalar adabiyotining muhim ahamiyatini o'rganadi. Unda bolalar adabiyotining turli janrlari bilan tanishish bo‘lajak o‘qituvchilarning til bilimini oshirishi, ijodkorlikni rivojlantirishi va hamdardlikni qanday rivojlantirishi o‘rganiladi. Bo‘lajak o‘qituvchilar bolalar ertaklarining xayoliy dunyosiga sho‘ng‘ish orqali o‘zlarining hikoya qilish qobiliyatlarini yaxshilashlari, hikoya tuzilmalarini chuqurroq tushunishlari va yosh o‘quvchilarni samarali jalb qilish uchun zarur bo‘lgan muhim ko‘nikmalarga ega bo‘lishlari mumkin. Ushbu maqolada bolalar adabiyotining o‘qishga mehr uyg‘otish, tanqidiy fikrlashni targ‘ib qilish va bo‘lajak o‘qituvchilarda umrboqiy bilim olishga bo‘lgan ishtiyoqini tarbiyalashdagi ajralmas o‘rni ta’kidlangan.
Keywords: Bolalar adabiyoti, ijodkorlik va tasavvur, empatiya va hissiy intellect, lingvistik nuanslar va hikoya tuzilmalari.