Yengil Atletikaning Rivojlanish Tarixi Va Jismoniy Tarbiya Tizimidagi O‘Rni - Xudoyberdiyev Baxtiyar Raxmatullayevich (Open Academia, 2024)
Ushbu maqolada yengil atletikaning paydo bo‘lish va rivojlanish tarixi, buyuk ota-bobolarimizni yengil atletika sport turidan qay darajada foydalanganliklari hamda O‘zbekistonda yengil atletikaning rivojlanish tarixi haqida qisqacha tushuntirishlar berilgan. Yengil atletika tushunchasining mazmuni, inson salomatligida tutgan o‘rni va ahamiyati haqida to‘xtalib o‘tilgan va uning o‘ziga xos jihatlari yoritib berilgan
Keywords: Yengil atletika; jismoniy tarbiya; yurish; yugurish