Совершенствование Механизмов Использования Современных Педагогических Технологий В Развитии Культуры Речи При Обучении Студентов Неязыковых Вузов (На Примере Русского Языка) - Ишанова Наргис Рахматовна (Academia One Publishing, 2024)
Maqolada filolog bo‘lmagan talabalarga rus tilini o‘rgatishda interfaol usullardan foydalanishning ahamiyati muhokama qilinadi. Biz rus tilini o'qitishning zamonaviy interaktiv usullari haqida gapiramiz. Hozirgi o'qituvchilar chet tili bo'limi talabalarini rag'batlantirish uchun o'z kurslarini etarli darajada o'zlashtirmaydilar. Yangi avlod o‘qituvchisining o‘z sohasi bo‘yicha malakali bo‘lishining o‘zi yetarli emasligi, ta’lim jarayonida zamonaviy mexanizmlar, interfaol va innovatsion o‘qitish texnologiyalaridan keng foydalanish g‘oyat muhim ekani alohida ta’kidlangan. Interfaol usullardan foydalanishning maqsadlari va kutilayotgan natijalari batafsil bayon etilgan bo'lib, ularni amalga oshirish o'quv jarayoni samaradorligini oshirishga, shuningdek, barcha talabalar tomonidan yuqori natijalarga erishishga yordam beradi.
Keywords: zamonaviy interfaol usullar; muammoli ta'lim; muhokama