VETERINARIYA TASHXISLASHDA IOT TEXNOLOGIYALARI VA XATOLIKLARNI ANIQLOVCHI SUN’IY INTELLEKT ALGORITMLARINING INTEGRATSIYASI - Primova X. A.; Safarova L. U.; Kudratov R. B. (The Conference Hub, 2025)
Zamonaviy veterinariya diagnostikasi zamonaviy texnologiyalarni o‘z ichiga olgan, avtomatlashtirilgan va real vaqtli monitoringga asoslangan tizimlarga ehtiyoj sezmoqda. Ushbu tezisda xatoliklarni aniqlash algoritmi asosida ishlab chiqilgan kasallikni erta tashxislash modeliga IoT (Internet of Things) sensorlaridan real vaqtli ma’lumotlar uzatish imkoniyatlari qo‘shilib, ushbu tizim samaradorligini yanada oshirish yo‘llari o‘rganiladi. Taklif etilayotgan model noravshan mantiqiy baholash, ekspert tizimlari va sun’iy testlashga asoslanadi hamda mikronutrient yetishmovchiligi kabi muhim kasalliklarni aniqlashda qo‘llaniladi.