ANDIJON SHAHRIDA OLIB BORILGAN TADQIQOTLAR JARAYONIDA KULOLCHILIK - Abdukaxxorova Gulmiraxon Muzaffar qizi (Journal Park Publishing, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi va qadimgi kulolchilik davrlari, kulolchilik san’ati tarixi, uning vujudga kelishi, rivojlanish bosqichlari haqida so’z yurutiladi.
Keywords: Kulolchilik, sopol, bezak, loy, neolit davri, badiiy bezatish usullari, kulolchilik maktablari.