ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ҚАЛҚОНСИМОН БЕЗИ САРАТОНИНИНГ ЭПИДЕМИОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ, КАСАЛЛАНИШ ВА ЎЛИМ КЎРСАТГИЧЛАРИ - Алтиев Ф. Ф. (Innovate Conferences, 2025)
Тадқиқот объекти сифатида 2019–2023 йиллар давомида Ўзбекистонда қайд этилган қалқонсимон бези саратони ҳолатлари ва ушбу касалликдан ўлим ҳолатлари олинди. Тадқиқотнинг мақсади — GLOBOCAN халқаро онкология маълумотлари ва маҳаллий Республика онкология маркази маълумотларига таянадиган ҳолда қалқонсимон бези саратонининг эпидемиологик ҳолатини таҳлил қилиш, касалланиш ва ўлим кўрсатгичларини ёш ва жинс омиллари бўйича баҳолаш, ҳамда МДҲ ва Европа давлатлари билан таққослашдан иборат.