DAVLAT BOSHQARUVIDA RAHBARNING NUTQ MADANIYATI - Aripova Aziza Xasanovna (Journal Park Publishing, 2025)
Davlat va jamiyat taraqqiyotining har bir bosqichi boshqaruv tizimida faoliyat yuritayotgan rahbarlar oldiga ma’lum talablarni qo‘yadi. Bu talablarga rioya etmaslik muvaffaqiyatsizlikka, belgilangan maqsad yo‘lida amalga oshirilayotgan ishlarning samarasizligiga olib keladi. Rahbarning nutq madaniyati tushunchasi haqida gapirishdan oldin, bu mavzuning bugungi global o‘zgarishlar davrida o‘ta muhimligini ta’kidlash joiz. Maqolada aynan shu jihatlar to‘laqonli ravishda tahlil ostiga olingan hamda rahbar uchun muhim sanalgan nutq madaniyati, muomala madaniyati tushunchalariga to‘xtalgan. Xususan, madaniyatli bo‘lishda nimalarga e’tiborni qratish muhimligi, madaniyat va ma’naviyatli bo‘lishlikning boshqaruvdagi o‘rni batafsil yoritilgan.
Keywords: madaniyat, jamiyat madaniyati, shaxs madaniyati, inson faoliyati, moddiy madaniyat, ma’naviy madaniyat, ma’naviyat, menejment madaniyati, huquqiy me’yor, iqtisodiy me’yor, tashkiliy me’yor, texnikaviy me’yor, estetik talab, kooperatsiya, boshqaruv madaniyati, rahbar madaniyati, odob, iymon, iqror, uslub, boshqaruv uslubi, ish uslubi, rahbarning ish uslubi.