THE REFLECTION OF ALISHER NAVOI'S IDEOLOGICAL AND ARTISTIC VIEWS IN STORIES - Otayarova Umida Bolibek qizi (Western European Studies, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning hikoyatnavis sifatidagi mahorati “Saddi Iskandariy” dostonidagi bir nechta hikoyatlar misolida ochib beriladi. Shoirning durdona asarlari tarkibida fikr tasdig‘i, g‘oya va badiiy niyat ifodasi o‘laroq ko‘plab hikoyatlar keltirilgan bo‘lib, ularning barchasi shaxs ma’naviy kamoloti uchun xizmat qiladi.
Keywords: hikoyat; ikki do‘st; sodiqlik; vafo