Termiz Shahar Jamoat Transportida Yo ‘Lovchi Tashish Sifatini Takomillashtirish (15-Yo ‘Nalishli Avtobus Misolida) - Abdiqadirov Shavkat Abdihomidovich (Open Academia, 2024)
Mazkur maqolada Termiz shahrida jamoat transportida yo‘lovchilarni tashishda kuzatiladigan umumiy muammolar, yo‘lovchilarga ko‘rsatilayotgan xizmatlarning samaradorligini oshirish yo‘llari, xususan, bekatlarning o‘tkazish qobiliyaitni oshirish asosida yo‘lovchilarga qulayliklar yaratish haqida so‘z yuritilgan. Bu borada yo‘lovchilarni tashishda yangicha va zamoviy texnologiyalarni ishlab chiqish, ushbu faoliyat yo‘nalishlari bo‘yicha ilmiy tadqiqotlarni amalga oshirish, muammolarni tahlil qilish va bartaraf etish boʻyicha takliflar berilgan
Keywords: transport; yo‘lovchilar; geo-tracker; ratsional