ИНФОРМATSIЯ ОБ ОСОБЕННОСТЯХ ВСТРЕЧИ ЖИВОТНЫХ И ПТИЦ, ОБЪЕКТОВ ДОБЫЧИ В ОХОТНИЧЬИХ УГОДЬЯХ ПУСТЫННОЙ ЗОНЫ УЗБЕКИСТАНА - Рахмонов Рашит Рахимович; Халмуратова Зульфия Полатовна; Солиева Гульноза Данияровна; Кувватов Сухроб Кудрат оглы (Journal Park Publishing, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda rasman ovlashga ruxsat etilgan sutemizuvchilar va qushlar sinf, turkum, oila va turlar kesimida sistematik jihatdan tahlil qilingan. O‘rganishlar natijasida O‘zbekistonda ovlashga ruxsat etilgan sutemizuvchilar sinfining 4 ta turkum, 11 ta oila va 16 tur vakillari va qushlar, sinfining 8 ta turkum, 12 ta oila va 45 turni tashkil qilishi aniqlandi.
Keywords: Buxoro, Navoiy, Xorazm, Qoraqalpog‘iston respublikasi, Qumsulton, pitomnik, noyob, mo‘yna, yovvoyi, erkak, urg’ochi, qushlar, iqtisodiy, biologik xilma-xillik, muhofaza qilish, ovchilik xo‘jaliklari.