O‘ZBEKISTON VA JAHON HAMJAMIYATI - Asqaraliyev G‘iyosiddin Shamsiddin o‘g‘li (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mustaqillikdan so‘ng xalqaro maydondagi o‘rni, jahon hamjamiyati bilan siyosiy, iqtisodiy, madaniy hamkorlik munosabatlari va so‘nggi yillarda amalga oshirilgan tashqi siyosiy islohotlar tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonning global integratsiya jarayonlariga qo‘shilishi hamda mintaqaviy xavfsizlik, iqtisodiy rivojlanish va xalqaro nufuzni oshirishdagi strategik yo‘nalishlar yoritiladi.
Keywords: iqtisodiy hamkorlik, energetika, qishloq xo‘jaligi, to‘qimachilik, avtomobilsozlik, siyosat, tamoyil, hamkorlik