O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI TA’LIM STRATEGIYASI DOIRASIDA KOLLABORATIV TA’LIM METODLARINI RIVOJLANTIRISH VA QO‘LLASHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Abdumutalipova Sayyora Lochinbek qizi (The Conference Hub, 2025)
Birgalikda o'qitish usullari o'quvchilarning faolligini oshirish, tanqidiy fikrlash qobiliyatlari va bilimlarni saqlab qolish imkoniyatlari tufayli ta'lim muassasalarida katta e'tibor qozondi. Ushbu maqola hamkorlikda o‘qitishning ilmiy-nazariy asoslari va uni O‘zbekiston Respublikasi ta’lim strategiyasi doirasida qo‘llashni o‘rganadi. Hamkorlikda o‘qitish tamoyillari, afzalliklari, muammolari va ilg‘or tajribalarini o‘rganib, ushbu tadqiqot yaxlit ta’lim tajribasini targ‘ib qilish hamda talabalar o‘rtasida hamkorlik va bilim almashish madaniyatini rivojlantirish uchun ushbu usullarni O‘zbekiston ta’lim tizimiga qanday qilib samarali integratsiyalash mumkinligi haqida tushuncha berishni maqsad qilgan.
Keywords: hamkorlikda o'rganish, ta'lim strategiyasi, O'zbekiston Respublikasi, o'quvchilarning faolligi, tanqidiy fikrlash, bilimni saqlash