THE PECULIARITY OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN CLIMATE CHANGE OF THE SYRDARYA REGION - Madrimov R. M. (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada Sirdaryo viloyatida iqlim o‘zgarishining barqaror rivojlanishidagi muhim ahamiyati va ularni hudud tabiiy sharoitlari va atrof-muhitga ta’siri haqida fikrlar bildiriladi. Harorat va yog‘in-sochinlar ko‘p yillik ma’lumotlarini tahlili qilgan holda, iqlim o‘zgarishiga moslashish va atrof—muhitga ta’siri baholashga qaratilgan ilmiy tadqiqot natijalari keltirilgan.
Keywords: Sirdaryo viloyati, Mirzacho‘l, havoning harorati, iqlim mintaqasi, iqlim xususiyatlari, yog‘in, shamol.