БОЗОР МУНОСАБАТЛАРИДА ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИДА СУВ РЕСУРСЛАРИГА БАҲО БЕЛГИЛАШ МУАММОЛАРИ - У. Р. Сангирова; З. С. Шохўжаева (The Conference Hub, 2025)
Амалга оширилаётган аграр иқтисодий ислоҳотларнинг чуқурлашиши шароитида қишлоқ хўжалиги корхоналарида сувдан фойдаланишда бозор тамойилларини жорий қилиш ва ирригация-мелиорация хизмати кўрсатишни замонавий даражага кўтариш, яъни ушбу муносабатларни бозор талабларига жавоб берадиган муносабатларга айлантириш зарурияти ортиб бормоқда.
Keywords: сув ресусрлари, трансчегаравий дарёлар, қишлоқ хўжалиги, иқтисодий қиймат, бадал тўловлари, иқтисодий муносабатлар.