MARKAZIY OSIYODA AYOLLARNING O’RNI VA ROLI - Axmadiyev N. M.; Abduvaliyeva Zarnigor (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoda gender - xotin-qizlar hamda erkaklar o‘rtasidagi munosabatlarning jamiyat hayoti va faoliyatining barcha sohalarida, shu jumladan, siyosat, iqtisodiyot, huquq, mafkura va madaniyat, ta’lim, ilm-fan sohalarida namoyon bo’layotgani, ayol-qizlarning ijtimoiy va siyosiy hayotdagi roli oshayotgani, jamiyatda ayol-qizlar o’z o’rnini topishi uchun davlat tomonidan barcha sharoit va imkoniyatlar yaratib berilayotgani yoritilgan.
Keywords: gender tengligi, ota-ona va farzand munosabatlari, oila mustahkamligi, siyosat, iqtisodiyot, huquq, mafkura va madaniyat, ta’lim, ilm-fan, xotin-qizlar va erkaklar uchun teng huquq, sharqona gender tengligi.