Adabiyotshunoslikda Obraz Va Ramz Tushunchalari - Tursunova Marxabo Raxmonovna. (Open Academia, 2023)
Mazkur maqolada adabiyotda ramziy obrazlar yaratishdan ko‘zlangan maqsad, yozuvchi adiblarning ramziy so‘zlarni ishlatishdagi mahorati haqida so‘z yuritilgan. Ramzlar sifatida foydalaniladigan so’zlarning ma’lum bir ma’nolari hamda mazmunlari xususida to‘xtalib o‘tiladi. Kishi qalbida, ongida charx urib yurgan nozik hamda ziddiyatli kechinmalarni, o‘ylarini ramzlar yordamida bayon etishning o‘ziga xos murakkab jihatlari, shu jumladan, badiiy adabiyotda ramzlaridan foydalanishning ahamiyati borasida ma’lumotlar keltirilgan.