“O‘QUVCHILARDA TABIIY-ILMIY SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING MAZMUNI, SHAKLLARI”(2-QISM) - Meliqo`ziyev Dadaqo`zi Jo`raqo`ziyevich (The Conference Hub, 2025)
Xalqaro baholash tadqiqotlarida ishtirok etish, o‘quvchilarning o‘z bilimlarini sinab ko‘rish va yaxshi natijalarga erishish uchun xalqaro tadqiqotlar talablariga mos ravishda o‘qish doir mazkur maqola ushbu muammoga yechim bo`ladi. O‘quvchilarga o‘quv mashg‘ulotlarda ko‘p holatlarda to‘liq, kompleks o‘quv vazifa ustida emas, balki shu kompleks o‘quv vazifaning bo‘laklari yoki “qism o‘quv vazifalari” beriladi. Aksariyat hollarda o‘quv vazifalar o‘quvchilarni baholash maqsadidagina foydalaniladi.
Keywords: C.Aufschnaiter, X.Gudjons, R.Duit, O‘quv mashg‘ulotlari.