ПРОИСХОЖДЕНИЕ, СИСТЕМАТИКА СОЕВОГО РАСТЕНИЯ И ПЕРСПЕКТИВЫ В НАШЕЙ СТРАНЕ - Абдиев Фозил Рашидович; Эркаева Саодат Абдинаимовна; Пулатов Сарвар Мустафоевич (Journal Park Publishing, 2024)
Soya o‘simligining kelib chiqish tarixi, uning tarqalishi, sistematikasi, biologiyasi, genetikasi, seleksiya va urug‘chiligi va xalq xo‘jaligidagi ahamiyati ko‘plab olimlar tomonidan o‘rganilgan. Avvalo bu o‘simlikning kelib chiqish tarixi haqida qisqacha to‘xtalib o‘tilgan.
Keywords: Soya, qishloq xo‘jaligi, sistematikasi, biologiyasi, genetikasi, seleksiya va urug‘chilik.