O‘Zbekistonda Yashil Iqtisodiyotga O‘Tish Muammolari Va Yechimlari - Xudayberdiyeva Dildora Baxodirovna. (Academia One Publishing, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotga o‘tishdagi muammolar va yechimlarni tahlil qiladi. Jahon miqyosida ekologik muammolar kuchayib borayotgan bir paytda, O‘zbekiston uzoq muddatli ekologik va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash maqsadida barqaror rivojlanish tamoyillariga e’tibor qaratmoqda. Maqolada mamlakatning yashil texnologiyalar va amaliyotlarni joriy etishda duch kelayotgan asosiy to‘siqlar, masalan, aholi orasida ma’lumotlarning yetishmasligi, infratuzilma yetarli emasligi va moliyaviy cheklovlar keltirib o‘tiladi. Shuningdek, mualliflar, davlat siyosatini isloh qilish, qayta tiklanuvchi energiya manbalariga sarmoya kiritish va yashil texnologiyalarga yangiliklarni joriy etish kabi mumkin bo‘lgan yechimlarni ko‘rib chiqadilar. Maqolada yashil iqtisodiyotning rivojlanishida iqtisodiy o‘sishni ekologik barqarorlik bilan muvofiqlashtirish uchun davlat, biznes va jamoatchilikning hamkorlikda ishlashi bo‘yicha tavsiyalar beriladi
Keywords: Yashil iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; O‘zbekiston