Эрта Ёшдаги Болаларда Функционал Ичак Бузилишлари (Терминология, Тасниф, Эпидемиология, Этиология, Патогенез) - Расулов Сайдулло Курбанович (Academia One Publishing, 2023)
Болаларда овқат ҳазм қилиш тизимининг функционал бузилишларини диагностика қилиш бўйича клиник кўрсатмалар бир гуруҳ мутахассислар, педиатрия гастроентерологияси соҳасидаги этакчи маҳаллий мутахассислар томонидан ишлаб чиқилган ва улар кундалик амалиётда педиатрнинг тактикасини таклиф қиладиган хорижий тавсиялар ва маҳаллий тажриба билан умумлаштирилди. Тавсияларда овқат ҳазм қилиш тизимининг функционал бузилишлари терминологияси, эпидемиологияси, сабаблари ва уларнинг ривожланиш механизмлари ҳақидаги замонавий қарашлар муҳокама қилинади ҳамда IV-Рим ва Россия таснифи мезонлари баён қилинган
Keywords: болалар; функционал ичак бузилишлари терминология; тасниф