QISQA MASOFAGA ESTAFETA YUGURISH TEXNIKASINI O‘RGATISH - Qiyomova Shohsanam Yarash qizi (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada qisqa masofaga yugurish texnikasini o‘rgatish masalalari yoritilgan. Sprint yugurishi yengil atletikaning eng tezkor va murakkab turlaridan biri hisoblanib, uni o‘rgatishda start, tezlanish, masofa davomida yugurish va marraga yetib kelish kabi bosqichlarni to‘g‘ri shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada o‘quvchilarga yugurish texnikasini bosqichma-bosqich o‘rgatish, maxsus mashqlar orqali tezkorlik, kuch va koordinatsiya sifatlarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, o‘rgatish jarayonida biomexanik tahlil, ko‘rgazmali metodlar hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi ilmiy asosda izohlangan.
Keywords: Qisqa masofa yugurishi, texnika, o‘rgatish metodikasi, start, tezlanish, koordinatsiya, yengil atletika.