TUPROQNI SUV - FIZIK HOSSASINI ANIQLASH - Jumanazarova Komila Sharofiddin qizi; Erkin Tadqiqotchi (Journal Park Publishing, 2024)
Iqlim o‘zgarishi oqibatida dunyoning xar bir nuqtasida o‘ziga xos suv yetishmovchilik sharoitlari va glabal isish muommolari ko‘zatilmoqda. Mavjud resurslar ta’biy xo‘jalik sharoitlariga mos bo‘lmagan sharoitlar tanqisligiga uchrab borilmoqda. G‘o‘zani sug‘orish ishlarini olib borishda sug‘rishning tartibini ishlab chiqish asosiy masala xisoblanmoqda. Tuproqning suv – fizik xossalarini aniqlash asosiy masalaardan biridir, muommolarni yechish bo‘yicha taxlillar, ortiqcha resurslardan yo‘qotilishiga barxam berish bugungi kunning vazifasidir.
Keywords: suv - fizik, tomchilatib sug‘orish, iqlim, resurs, tuproq, namlik, g‘o‘za.