SEMANTIK STRUKTURANING TRANSFORMATSIYASI: DISKURS DINAMIKASIDAGI SODDA GAPLARNING SOTSIOPRAGMATIK KO'RINISHI - Djamalutdinova Barno Ramizitdinovna (Western European Studies, 2024)
Ushbu maqola sodda gaplarning diskurs dinamikasidagi sotsiopragmatik ko'rinishini o'rganishga bag'ishlangan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, sodda gaplar diskursning turli bosqichlarida o'ziga xos sotsiopragmatik xususiyatlarga ega ekanligi aniqlandi. Ushbu xususiyatlar nutq vaziyati, kommunikativ maqsad va nutq ishtirokchilarining o'zaro munosabatlariga bog'liq. Tadqiqot natijalari diskurs tahlili va sotsiopragmatika sohasidagi nazariy va amaliy bilimlarni boyitadi.
Keywords: sodda; diskurs; sotsiopragmatika; kommunikativ maqsad