Chorrossiyasi Tomonidan Qo’qon Xonligining Bosib Olinishi - Umidjon Paxriddinov (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqolada Rossiya imperiyasining Turkiston o‘lkasidagi Qo’qon xonligini bosib olishi, qarshilik harakatining dastlabki davri haqida so‘z boradi. Maqoladagi ishlatilgan barcha ma’lumotlar tarixiy faktlar hisoblanadi. Mazkur davr tarixiga oid ko‘plab terminlar qo‘llaniladi.
Keywords: Etnoslararo aloqalar; ekspluatatsiya; ekspeditsiyalar