Muhhammad Rizo Ogahiy G’azallarida Badiiy San’atlarning Qo’llanishi - Xolmatova Shahnoza Axatidin qizi; Abbasova Dilfuza (Academia One Publishing, 2024)
Mumtoz o’zbek she’riyatida o’chmas iz qoldirgan Muhammad Rizo Ogahiy g’azallarini tahlil qilish orqali shoir mahoratiga yuksak baho berish mumkin. Ushbu maqolada shoir qalamiga mansub “Ta’viz ul-oshiqin” (“Oshiqlar tumori”) devonidagi g’azallardan ayrim baytlar tanlab olinib, unda ishlatilgan badiiy san’at vositalari hamda ular yordamida ifodalangan ma’nolar olami ochib berilgan
Keywords: badiiy san’at vositasi; she’r; g’azal; ma’no