EUPHEMIZMLAR VA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARI: AXBOROT MANIPULYATSIYASI - Narimanova Diyora Jalilovna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqola "Euphemizmlar va ommaviy axborot vositalari: Axborot manipulyatsiyasi" mavzusida, euphemizmlarning ommaviy axborot vositalaridagi ahamiyati va axborot manipulyatsiyasidagi roli haqida so'z yuritadi. Maqolada ommaviy axborot vositalarida siyosiy va ijtimoiy voqealar doirasida euphemizmlardan qanday foydalanilayotgani, ulardan axborotni boshqarish va manipulyatsiya qilishda qanday samarali foydalanilishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, urushlar, iqtisodiy inqirozlar va siyosiy manipulyatsiya kabi murakkab vaziyatlarda euphemizmlar yordamida og‘ir voqealar qanday yumshatilgani, ommaga qabul qilinadigan tarzda taqdim etilishi va jamoatchilikni manipulyatsiya qilish jarayonlari ko‘rsatiladi. Maqola, shuningdek, euphemizmlarning ijtimoiy va siyosiy qarorlar qabul qilishdagi ta'sirini ham tahlil qiladi.
Keywords: euphemizm, axborot manipulyatsiyasi, ommaviy axborot vositalari, siyosat, urush, iqtisodiy inqiroz, jurnalistika, tahlil, kommunikatsiya.