GEOGRAFIYA FANINI O’QITISHDA “SUN’IY INTELEKT” DAN FOYDALANISH - Meliyev Muzaffar Saidakbarovich; Ahmadjonov Ilknur Axrorjon o’g’li (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqola geografiyani o'qitishda sun'iy intellektning (AI) integratsiyasini o'rganadi, bu o'rganish tajribasini oshirish va geografiya ta'limidagi zamonaviy muammolarni hal qilishga qaratilgan. Tadqiqot geografiya ta'limi kontekstida mashinani o'rganish algoritmlari, geofazoviy tahlillar va virtual simulyatsiyalar kabi turli xil AI ilovalarini o'rganadi. Tegishli adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish orqali maqola AIning o'quvchilarning faolligiga, shaxsiylashtirilgan o'rganishga va fazoviy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga ta'sirini baholaydi. Bundan tashqari, u AIning turli xil o'rganish uslublariga moslashish va murakkab geografik tushunchalarni chuqurroq tushunishga yordam berish imkoniyatlarini muhokama qiladi. Topilmalar geografiya ta’limiga sun’iy intellektni kiritishning afzalliklari va muammolarini ta’kidlab, o‘qituvchilarga, o‘quv dasturlarini ishlab chiquvchilarga va siyosatchilarga sinfda AI texnologiyalarini integratsiyalashuvi bo‘yicha asosli qarorlar qabul qilishlari uchun tushuncha beradi.
Keywords: Sun'iy intellekt, geografiya ta'limi, mashinalarni o'rganish, geofazoviy tahlillar, virtual simulyatsiyalar, talabalarning faolligi, shaxsiylashtirilgan ta'lim, fazoviy fikrlash qobiliyatlari, ta'lim texnologiyasi, o'quv dasturlarini ishlab chiqish.