BO‘LAJAK MUHANDISLARNING AXBOROT-KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM METODLARINING SAMARADORLIGI - Eshpulatova Husniya Mirg‘olib qizi (Innovate Conferences, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim metodlaridan foydalanish asosida bo‘lajak muhandislarning axborot-kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy raqamli ta’lim muhitining muhandislik ta’limi jarayonidagi o‘rni, ahamiyati hamda axborot-kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Raqamli ta’lim metodlari sifatida masofaviy ta’lim platformalari, elektron ta’lim resurslari, interaktiv mashg‘ulotlar va onlayn hamkorlik vositalaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: raqamli ta’lim, axborot-kommunikativ kompetensiya, bo‘lajak muhandislar, raqamli ta’lim metodlari, muhandislik ta’limi, kompetensiyaviy yondashuv.