ГЛОБАЛ ЎЗГАРИШЛАР ДАВРИДА ЎЗБЕКИСТОН АҲОЛИСИНИНГ ҲОЛАТИ ВА УЛАРНИНГ ҚАНДАЙ МУАММОЛАРГА ДУЧ КЕЛИШИ ЮЗАСИДАН АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Мехрангиз Олимовна Мамаюнусова (Journal Park Publishing, 2024)
мақолада ҳозирги глобал ўзгаришлар даврида Ўзбекистон аҳолисининг 2050 йилларгача ўзгариш ҳолати ва улар қандай муаммоларга дуч келиши юзасидан айрим фикрлар келтирилган. Бунда асосан қуйидаги учта муаммоларга қаратилган. Булар дунё миқёсида айрим ҳудудларда аҳолининг камайиши рўй бераётганлиги, жаҳон миқёсида қурғочликнинг кенгайиб бориши ва дунёда сув ресурсларининг танқислиги масалаларини ўз ичига олади. Ушбу масалаларнинг айрим йўналишлари аниқ маълумотдлар асосида қараб чиқилган.
Keywords: дунё аҳолиси, аҳолининг камайиши, аҳолининг ўзгариши, унинг глобал муаммолари, қурғочлик, унинг оқибатлари, сув ресурслари, уларнинг танқислиги, сувдан фойдаланиш имкониятлари.