STANDART BUFER ERITMALAR ZICHLIK QIYMATLARINING pH KO’RSATGICHLAR ANIQLANISH SOHASIGA BOG’LIQLIGI - Matkarimova U.U. (Journal Park Publishing, 2022)
Maqolada standart bufer eritmalar zichlik qiymatlarining pH ko’rsatgichlar aniqlanish sohasiga bog’liqligi o’rganilgan. Tayyorlangan barcha bufer eritmalarning pH o’zgarish oralig’i haqiqiy qiymatdan 0,07 xatolik bilan chetlanishlar sodir bo`ladi. Bu esa o`lchash xatoliklarini kichik ekanligidan dalolat beradi.Tayyorlangan yangi turli muhitdagi standart bufer eritmalarning zichlik qiymatlari har bir standart bufer eritma muhitini ifodalovchi, pH qiymatlariga mos keluvchi, qiymatlarni ko’rsatdi.
Keywords: standart bufer, Anton Paar DMA 4500M, densimetr, potensiometr, kalibrovkalash, zichlik