Иқтисодиётнинг Барча Турларига Оид Атамаларнинг Таърифлари - Мамаюнус Пардаев; Мурод Муҳаммедов; Обид Пардаев (Academia One, 2024)
мақолада жааҳон ва мамлакатимиз иқтисодиётига оид бир қанча атамаларнинг таърифлари ишлаб чиқилди. Булар жумласига миллий иқтисодиёт, микроиқтисодиёт, корхона иқтисодиёти, макроиқтисодиёт, глобал иқтисодиёт, оила иқтисодиёти, режали иқтисодиёт, аграр иқтисодиёт, норасмий иқтисодиёт, бозорли иқтисодиёт, қолоқ иқтисодиёт каби тушунчалар киради. Булардан ташқари дунё иқтисодиётининг ривожланиши туфайли вужудга келган янги иқтисодиёт турлари, хусусан, инновацион иқтисодиёт, рақамли иқтисодиёт, яшил иқтисодиёт, креатив иқтисодиёт, очиқ иқтисодиёт, анъанавий иқтисодиёт, ёпиқ иқтисодиёт, инклюзив иқтисодиёт, социал иқтисодиёт, постиндустриал иқтисодиёт каби тушунчаларнинг ҳам таърифлари ишлаб чиқилган. Ҳозирги шароитда олдиндан сақланиб келинаётган, аммо ошкора қилинмайдиган хуфёна (яширин) иқтисодиёт, криминал иқтисодиёт каби тушунчаларнинг ҳам таърифлари ишлаб чиқилган. Аҳамиятли жиҳати, ушбу таърифлар ушбу шаклда илк бор тизимлаштирилган
Keywords: иқтисодиёт; миллий иқтисодиёт; микроиқтисодиёт