Qishloq Xo‘Jaligi Mahsulotlari Narxlarini Shakllantiruvchi Omillar Va Ularni Ekonometrik Yondashuv Asosida Baholash - To‘rayev Zuxriddin Baхodirovich; To‘rayev Parda Baxodirovich (Academia One, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistondagi mavjud qishloq xoʻjaligi mahsulotlari narxlarini shakllantiruvchi omillar va ularni ekonometrik yondashuv asosida baholash klasterlari faoliyatiga taʼsir etuvchi omillarning ekonometrik tahlili amalga oshirilgan hamda ularni baholash metodologiyasi takomillashtirilib, prognoz koʻrsatkichlari boʻyicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot boʻyicha maʼlumotlar koʻp oʻzgaruvchili vaqtli qatorlarga asoslanganligi uchun ekonometrik modellarni ishlab chiqishda avtoregressiv taqsimlangan kechikish (ARDL) modeli qoʻllanildi.
Keywords: iqtisodiy tahlil; paxta-toʻqimachilik klasterlari; iqtisodiy samaradorlik